Haal je gratis bloemenzaadmengsels af

Ook dit jaar kan je gratis zakjes met bloemenzaadmengsels verkrijgen bij de gemeente. Zorg jij mee voor een fleurig Zemst? Haal je mengsel af vanaf maandag 3 april.

Met de gratis bloemenzaadmengsels kan jij Zemst mee opfleuren en vergroenen. Samen zetten we Zemst in bloem! Tegelijkertijd zorg je ook voor lekkers voor vlinders, bijen en andere insecten. Je draagt dus ook bij aan de Zemstse biodiversiteit. 

Elke Zemstenaar kan vanaf maandag 3 april de bloemenzaadmengsels afhalen aan het onthaal in het gemeentehuis, in de bibliotheek in Zemst of aan het onthaal van De Arcade (werkliedensite in Eppegem). Vooraf bestellen is niet nodig maar weet dat de voorraad beperkt is.

Hoe zaai je het best?

Team Openbare Ruimte koos mengsels uit die je best zaait in het voorjaar. Je kan de zaadmengsels zowel in open grond als in een bloembak aanbrengen. Voor het beste resultaat spit je de grond waar je het bloemenzaadmengsel wil zaaien eerst lichtjes om. Na enkele dagen zullen de zaadjes ontkiemen en niet veel later geniet je van een kleurrijke bloemenpracht. De bloemen houden van een standplaats in volle zon en hebben af en toe water nodig. Er zijn meerjarige en éénjarige zaadmengsels die ook in drogere omstandigheden een mooi resultaat geven.

#ZemstBloemt

Gepubliceerd op dinsdag 28 maart 2023 14.32 uur