Haal je gratis bloemenzaadmengsel af vanaf dinsdag 2 april

Ook dit jaar kan elke inwoner een gratis bloemenzaadmengsel afhalen. Vanaf dinsdag 2 april staan de zakjes klaar. Wil jij nog meer doen voor de biodiversiteit in Zemst? Vergroen of adopteer dan de berm voor je deur.

Haal je bloemenzaadmengsel af

Vanaf dinsdag 2 april (niet vanaf maandag 1 april zoals de aprilvis in Zemst Info maart aankondigde) kan elke Zemstenaar een gratis zakje bloemenzaadmengsel afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis, de bibliotheek in Zemst of in De Arcade (werkliedensite in Eppegem). Er zijn éénjarige en meerjarige mengsels die in open grond of in een bloembak kunnen. Vooraf inschrijven of bestellen is niet nodig maar de voorraad is beperkt.

Vergroen of adopteer de berm voor je deur

Liever een groene berm voor je deur dan een berm met steenslag of grind? Dat begrijpen we! Het oogt niet alleen mooier maar het is ook beter om regenwater in de bodem te doen wegzakken. Doe je aanvraag via het online formulier, vervolgens checken wij of je locatie geschikt is. Eens het weer het toelaat, komen we je berm inzaaien. Wist je trouwens dat je in ruil voor het onderhouden van die groene berm Z-cheques ontvangt? Zo steun je meteen ook onze lokale handelaars!

Wil je meer dan een gewone groene berm voor je deur? Dan kun je een stukje berm (voor je woning) adopteren en omtoveren tot een prachtige bloemenweide. Zo help je de natuur en biodiversiteit in jouw buurt. Zo’n adoptie is enkel mogelijk voor bermen binnen de bebouwde kom waarnaast een verhard voetpad ligt. Jij zorgt voor het onderhoud van de berm. De gemeente zorgt voor het bloemenzaad en een bordje dat aangeeft dat jij de natuur en biodiversiteit een handje helpt. Dit zal er ook voor zorgen dat de bloemenweide niet gemaaid wordt. Je krijgt Z-cheques in ruil voor het onderhoud van je geadopteerde berm. Doe je aanvraag via het online formulier.

Meer info

#ZemstBloemt

Deze actie kadert binnen ORIZ (Open Ruimte in Zemst). Met dit plan wil de gemeente haar open ruimte opwaarderen en uitbreiden. Meer info: www.zemst.be/ORIZ.

Gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2024 13.07 uur