Groene berm

Liever een groene berm voor je deur dan een berm met steenslag of grind? Dat begrijpen we. Een groene berm oogt niet alleen mooier maar is ook beter om het regenwater goed in de bodem te laten doordringen.

Je hebt 2 opties:

  • Je vraagt een groene berm aan
  • Of je adopteert een stukje berm

Groene berm aanvragen

Klik op onderstaande knop, beschrijf duidelijk je locatie en vul je gegevens aan. Vervolgens checken wij of die locatie geschikt is voor een groene berm. Zodra de weersomstandigheden het toelaten halen we de steenslag of grind weg en komen we de berm inzaaien.

Je ontvangt Z-cheques in ruil voor het regelmatig maaien en onderhouden van deze groene berm. Zo steunen we meteen ook onze lokale handelaars.

Stukje berm adopteren

Wil je meer dan een natuurlijke bloemenweide voor je huis? Dat kan door een stukje berm te adopteren. Dan fleuren we een bestaand stukje berm voor je woning op met een bloemenweide en sta je zelf in voor het onderhoud van dat stukje berm. De geadopteerde berm moet binnen de bebouwde kom liggen en er moet een verhard voetpad naast de berm liggen. Gemeente Zemst zorgt voor het bloemenzaad en een bordje om in de berm te zetten. Zo wordt de bloemenweide niet gemaaid en zien voorbijgangers duidelijk dat jij de natuur en biodiversiteit in je omgeving een handje helpt. Jij bent verantwoordelijk voor het inzaaien van de berm. Je ontvangt Z-cheques in ruil voor het onderhoud van de berm. Zo steun je meteen onze lokale handelaars!

Let wel:

  • Bomen moeten blijven staan.
  • Je kan geen constructies of omheiningen plaatsen.
  • Gebruik zeker geen pesticiden.
  • Indien je het volgend jaar geen bloemenweide meer wenst, dan moet je de berm op eigen initiatief opnieuw inzaaien met gazon

Tips over het aanleggen van een bloemenweide vind je bij de Tuinrangers of check alvast deze website.

Aanvraag groene berm