Groendienst start voorbereidingen aanplanten landschapsbomen in Linterpoortenlaan

Binnenkort worden eenenveertig laanbomen aangeplant in de Linterpoortenlaan. Momenteel is de groendienst bezig met de voorbereidende werken.

De gemeentelijke groendienst startte deze week met de voorbereidingen voor het aanplanten van landschapsbomen in de Linterpoortenlaan. Er worden wortelgeleidingsplaten in de grond geplaatst, die er voor zorgen dat de wortels naar onder worden begeleid en ze verhardingen of omgevingsaanleg niet omhoog duwen. De eigenlijke aanplant is voorzien voor december.

De bomen zullen aangeplant worden tussen de rijweg en de gracht, van aan de Bosstraat tot aan Nayakker en telkens aan de kant van de landbouwpercelen.

Er werd gekozen voor de boomsoort ‘Carpinus betulus’ oftewel ‘Haagbeuk’. Een vrij grote, langzaam groeiende en dicht vertakkende boom die in het jeugdstadium kegelvormig is maar later breed eirond tot rond uitgroeit.

Benieuwd hoe het er zal uitzien?

Ga dan even een kijkje nemen aan het infobord dat ter hoogte van Linterpoortenlaan 157 in de berm geplaatst zal worden. Een plannetje kan je hier al downloaden.

Gepubliceerd op donderdag 19 november 2020 9.21 uur