Gratis strand Sport Vlaanderen voor Zemstenaars weer mogelijk, wel verplicht reserveren

De strandzone van het Sport Vlaanderen domein in Hofstade is vanaf vandaag opnieuw gratis toegankelijk voor Zemstenaars. Omwille van de coronamaatregelen zijn bezoekers van het strand en de zwemvijver verplicht om vooraf online te reserveren.

Wanneer Zemstenaars onder de rubriek ‘Kortingscode’ hun rijksregisternummer invullen, kunnen ze gratis reserveren. Om de afstandsregels te kunnen toepassen is het aantal plaatsen beperkt.

Sinds maandag 22 juni loopt er een proefweek waarbij 500 bezoekers per dag toegelaten worden. Vanaf 1 juli worden er 2 000 toegelaten. Dat is nog steeds minder dan het normale toegelaten aantal van 6 000 maar die beperking is nodig om de coronamaatregelen te kunnen naleven en ieders veiligheid te vrijwaren. Bezoekers kunnen reserveren voor één van de vier kleurzones waarin het strand is ingedeeld. In elke zone is het aantal bezoekers strikt beperkt en wordt 10m2 per persoon gegarandeerd.

Inwoners van Zemst krijgen gratis toegang wanneer zij bij het online boeken onder de rubriek ‘Kortingscode’ hun rijksregisternummer ingeven. Dit nummer dient correct ingevoerd te worden (dus het exacte format zoals op de identiteitskaart: xx.xx.xx-xxx.xx) om aanvaard te worden.

Vooraf reserveren kan via https://www.sport.vlaanderen/hofstade.

Gepubliceerd op dinsdag 23 juni 2020 15.41 uur