Graffitikunstwerk op spoorwegbrug van Eppegem

Dagelijks passeren er heel wat mensen langs het station in Eppegem, op weg naar school of het werk. Dit plekje is goed gekend bij onze inwoners. De omgeving is dus een opwaardering waard.

We hebben de bekende graffitikunstenaar Bart Smeets (artiestennaam Smates) kunnen strikken om de spoorwegbrug over de Elewijtsesteenweg op te fleuren. Hij heeft reeds vele bekende werken in binnen- en buitenland op zijn naam staan. We zijn dan ook fier om te kunnen vermelden dat hij zijn kindertijd in Elewijt heeft doorgebracht en de omgeving als zijn broekzak kent.

Het ontwerp is er eentje dat perfect bij ons dorp past. Zowel de zijkanten als de binnenkant van de brug zullen worden verfraaid met schetsen van Rubens. Op die manier zal de spoorwegbrug als toegangspoort tot het kasteel van Rubens dienen.

De werken starten op maandag 24 januari en zullen vermoedelijk (afhankelijk van de weersomstandigheden) maximaal vier weken in beslag nemen. Om de verkeershinder te beperken, sluiten we beurtelings slechts één rijstrook af. Om het verkeer in goed banen te leiden, worden er verkeerslichten geplaatst. Op deze pagina kan je de verkeersinfo rond dit project volgen. Nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar verkeer@zemst.be

De vordering van de werken kan je volgen op onze sociale media en andere infokanalen.
Er wordt nadien een plechtigheid voorzien waarbij het kunstwerk officieel wordt ingehuldigd.