Gemeente Zemst steunt getroffenen watersnood op diverse manieren

Omdat er op zeer korte termijn ook in Zemst verschillende acties op poten gezet werden om de getroffenen van de watersnood te helpen, voorzag gemeente Zemst vooral hulp achter de schermen. Nu is o.a. beslist om 1 euro per inwoner opzij te zetten.

Gemeente Zemst ondersteunt en bejubelt de lokale initiatieven die al heel wat goed werk geleverd hebben (en nog leveren) en voorziet een ondersteunende financiële tegemoetkoming voor hen. Daarbovenop stelt ze hen ook de helft van de pastorij in Elewijt ter beschikking voor stockage van de verzamelde goederen. Volgens de laatste berichten is er vooral nood aan niet bederfbare voeding, drank, dierenvoeding, poetsgerief… De gemeente zal de supermarkten en winkels op haar grondgebied ook vragen om aan de ingang een inzamelpunt voor deze producten te organiseren.

Er werd ook principieel beslist om financiële steun te voorzien, met name 1 euro per inwoner. Ten gepaste tijde gaat de gemeente beoordelen hoe en waarvoor dit bedrag het best concreet kan ingezet worden zodat het echt terechtkomt bij wie het nodig heeft. Deze prangende situatie in de getroffen gebieden zal immers nog een tijd aanslepen. Het laat ons niet los en als gemeente kiezen we er heel duidelijk voor om daar ter plaatse in te zetten op mens en dier.

Ondertussen is ook brandweerzone Vlaams-Brabant West ter plaatse hulp gaan bieden en draaien de Kastze-politiediensten mee in het systeem om ingezet te worden wanneer het daar nodig is. In overleg tussen de gemeente en lokale landbouwers zijn ook enkele terreinen ter beschikking gesteld van (jeugd)verenigingen die hier op kamp komen.

Gepubliceerd op dinsdag 10 augustus 2021 14.54 uur