Gemeente Zemst lanceert ‘Zemst Helpt’

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Enerzijds kunnen vooral kwetsbare groepen - zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid - wel wat hulp gebruiken, net als de zorgsector.

Anderzijds zijn er heel wat mensen die een handje willen toesteken. Daarom lanceert gemeente Zemst een centraal registratiesysteem voor hulpvragen en hulpaanbiedingen. In deze moeilijke tijden stellen heel wat mensen zich solidair op. Met het systeem ‘Zemst Helpt’ stemmen we vraag en aanbod op elkaar af zodat we zoveel mogelijk kunnen tegemoet komen aan de wensen van zoveel mogelijk mensen. Alle helpende handen zijn welkom.

Voor wie hulp nodig heeft (hulpvragen)

Heb je een zwakke gezondheid en iets nodig van de apotheek? Of moet er dringend iets naar het postkantoor gebracht worden? Registreer je hulpvraag op één van onderstaande manieren:

We bekijken alle vragen en contacteren je wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. Uiteraard behandelen we alle vragen strikt vertrouwelijk.

Voor wie hulp aanbiedt (hulpaanbiedingen)

Help in eerste instantie de personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving zoals familie, buren, vrienden,…. Als je wil, kun je hiervoor een kaartje downloaden (www.zemst.be/zemsthelpt) om bv. bij je buren in de bus te steken en zo je hulp aan te bieden.

Wil je je ook voor anderen beschikbaar stellen, bv. om boodschappen te doen, maaltijden rond te brengen, brieven te schrijven of te telefoneren met een inwoner van het rusthuis? Registreer je dan als vrijwilliger. Dit kan door in onderstaande categorieën te kiezen welke zaken je wil doen. Klik op de betreffende categorie, check de bijkomende info en vul je gegevens in. Vervolgens bekijken wij aan welke hulpvraag we je kunnen koppelen en laten we je weten welke hulp je kan bieden aan wie.

Mocht je niet over de mogelijkheid beschikken om je online te registreren, kan je ook bellen naar het nummer 015 62 71 40 (van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur).

Verzekering

Wie zich als vrijwilliger engageert in het kader van het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus is automatisch verzekerd.

Gepubliceerd op woensdag 25 maart 2020 16.08 uur