Samen voor meer veerkracht

10 dagen vollen bak aandacht voor veerkracht! Het is een vaste stip in de agenda. Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Tien dagen lang staat onze psychische gezondheid en onze veerkracht centraal onder het motto ‘Samen veerkrachtig’. Ook in Zemst.

Meer info

Tijd voor ontmoeting

De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Want plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen een van de zaken zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden ... Het kon allemaal niet meer. Hoog tijd om die momenten in te halen!

Veerkrachtig Zemst

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet. Je veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Ook in Zemst gaan we volop voor veerkracht door ontmoeting! Er vinden heel wat acties plaats die ons ‘Samen Veerkrachtig’ maken.

‘Neem plaats op onze bank’

Rustig met iemand babbelen, dat kan nog het best op een bankje. Daarom draait de 10-daagse dit jaar ook rond een zitbank. Een zitbank nodigt uit om even tot rust te komen. Én ze stimuleert ‘toevallige’ ontmoetingen tussen mensen, wat mogelijk leidt tot verbinding met anderen. En hebben we daar nu niet allemaal heel erg nood aan? Heb jij in je gemeente de ‘bankhangers’ al gespot? Ze helpen je om een gesprekje op gang te brengen, nodigen je uit om even te gaan zitten en een praatje met elkaar te slaan.

Wegens succes herhaald: ‘Spreuken in het straatbeeld’

De voorbije twee jaar zag je in Zemst en heel Vlaanderen spreuken op ramen van openbare gebouwen en etalages van handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Het was een groot succes. En op algemeen verzoek herhalen we deze actie dit jaar, maar met nieuwe spreuken! Die instant glimlach bij de Zemstenaars wil Gemeente Zemst opnieuw.

Warme William

Wie is Warme William? Weet je nog die grote blauwe beer die vorig jaar aan het gemeentehuis stond? Hij komt deze 10-daagse terug naar Zemst. Warme William is een grote warme, blauwe beer maar ook iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht ... Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Met een aantal tips en tricks word ook jij een echte Warme William. Je vindt deze tips terug op de website www.warmewilliam.be. Warme William brengt tijdens de 10-daagse ook een bezoekje aan de zesdejaars van de lagere scholen.