Geert, 47 jaar, technisch medewerker gebouwen - Facilitair Beheer

Geert was vroeger toonbankverkoper bij een elektro-groothandel, waar de werkdruk hoog lag en dit had een negatieve impact op zijn gezondheid. Op een dag had hij er genoeg van, hij nam deel aan de selectieproeven en kwam uiteindelijk terecht bij de dienst Facilitair Beheer als technisch medewerker.

Geert staat in voor het onderhoud van de gebouwen, de technische en sanitaire installaties en van de eigen materialen. Hij is heel gelukkig sinds hij hier werkt.

"Ik werk kortbij huis, mijn werk-privé-balans is goed en elke dag brengt iets anders. Vandaag breng ik gehuurde tafels en stoelen naar een schoolfeest, volgende week werk ik samen met een collega aan het onderhoud van de speeltuinen en in de wintermaanden herstel ik bijvoorbeeld de noodverlichting in het woonzorgcentrum."

Bij Gemeente & OCMW Zemst zijn er bovendien veel gebouwen, waardoor Geert op verschillende plaatsen komt om opdrachten uit te voeren.

Volgens Geert moet een goede technisch medewerker oplossingsgericht zijn, zijn plan kunnen trekken en openstaan voor nieuwe dingen.

"Voor bepaalde opdrachten heb ik hulp nodig van collega-specialisten (bv. schrijnwerkers, elektriekers) en daardoor leer ik enorm veel bij."

Geert vindt dit bijleren heel belangrijk in een job, dus is het mooi meegenomen dat er regelmatig opleidingen worden georganiseerd (bv. werken op hoogte, EHBO, schakelen hoogspanningscabine, enzovoort).

Geert heeft een goede band met zijn collega’s. "Ik doe mijn best en dat wordt geapprecieerd. Zowel bij collega’s als verantwoordelijken kan ik terecht wanneer ik met een probleem zit of ik hulp nodig heb bij het uitvoeren van een opdracht."

Geert is een tevreden man, die straks voldaan met zijn (via het werk geleasede) elektrische fiets naar huis rijdt en morgen met alle plezier terug komt werken.

Krijg jij bij het lezen van Geert zijn verhaal ook kriebels om aan de slag te gaan bij team Facilitair Beheer? Solliciteer dan nu voor één van de openstaande vacatures of dien je spontane sollicitatie in.