Geen kamperende ouders aan gemeentelijke basisscholen

In de gemeentelijke basisscholen van Zemst zijn er nooit werkelijke capaciteitsproblemen geweest. Toch werd er de laatste jaren door ongeruste ouders wel eens een nachtje gekampeerd aan GBS De Regenboog.

Meestal was dit gezellige boel en konden ze in de school slapen. Dit jaar waren er weer heel wat telefoontjes en heeft de school meteen duidelijk gemaakt dat er niet gekampeerd hoefde te worden. Dit heeft gewerkt. Er stonden rond 5 uur wel al ouders aan de schoolpoort te wachten om zich om 8.30 uur in te schrijven.

Ook aan de andere gemeentelijke basisscholen was het ook rustig met een rij van ouders om zich in te schrijven. Alle inschrijvingen zijn vlot verlopen en iedereen heeft een plekje op school gekregen. De ouders die aan GBS de Pimpernel hebben gewacht maakten trouwens ‘live’ de geboorte van enkele koolmezen mee. Er hangt aan de school immers een nestkastje met camera waar een koppel koolmezen in zit.

Het gemeentebestuur is in het LOP (Lokaal Overleg Platform) van Mechelen - waartoe onze scholen behoren - al langer bezig met ‘digitaal aanmelden’. Maar verschillende omstandigheden maakten dat we dat dit jaar nog niet konden aanbieden. Vanaf volgend schooljaar (2020-2021) zullen ook de Zemstse scholen digitaal aanmelden en moeten ouders niet kamperen, en zelfs niet vroeg aan de schoolpoort gaan moeten wachten.

Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2019 19.08 uur