Ga op griezelteltocht!

Zaterdag 31 oktober is het Halloween. Sommige inwoners vieren dat jaarlijks door als griezel deur aan deur te gaan. Anderen door snoep uit te delen aan kinderen uit de buurt. Door de huidige coronamaatregelen vragen we iedereen om zijn gezond verstand te gebruiken.

Ga gerust met je verklede kinderen wandelen in je buurt en geniet van de versierde huizen. We raden ten stelligste af om bij mensen aan te bellen en voor de deur te zingen. Wel is er een leuk alternatief: Griezeltellen!

Het principe is hetzelfde als het tellen van beren/knuffels, een leuk initiatief dat tijdens de eerste coronagolf eerder dit jaar gelanceerd werd. Kinderen kunnen samen met hun ouders op pad gaan in hun buurt om griezelfiguren, pompoenen, …. te zoeken. Ze kunnen deze figuren dan tellen en invullen op een ‘griezelpapier’. Dit ‘griezelpapier’ vind je via: https://www.sport.vlaanderen/griezeltellen. Er zijn zelfs leuke prijzen te winnen!

Knabbelen zonder grabbelen

Wil je op 31 oktober toch graag snoep aanbieden? Doe dit dan op een creatieve, maar ook coronaveilige manier:

  • Hang zakjes snoep in een boom of struik
  • Stal het uit op een tafel
  • Of misschien heb je wel een ander zot idee?
  • Zorg er wel voor dat je alles kant en klaar, apart verpakt aanbiedt. Vermijd dat kinderen moeten grabbelen in bv. een ton.

Zorg er bovendien in deze donkere dagen ook voor dat je goed zichtbaar bent in het donker.

Gebruik je gezond verstand, maar maak er toch een fijne Halloween van.

Gepubliceerd op woensdag 28 oktober 2020 15.24 uur