Fundels

Fundel-rugzakjes

Al verschillende jaren kan je in de bibliotheek een Fundel- prentenboek lenen. Het zijn bestaande prentenboeken die op een interactieve manier tot leven komen voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. De digitale versie van het prentenboek omvat een animatiefilmpje, aangevuld met spelletjes en leuke teken- en doe-activiteiten die steeds verwijzen naar het boek. Een Fundel-prentenboek bestaat uit een rugzakje, een fundel-lezer en het fysieke prentenboek.

Digitale Fundels

De bibliotheek heeft een licentie op digitale Fundels.

Als lener van onze bibliotheek krijg je zo toegang tot Fundels op je smartphone, tablet of PC via jouw "Mijn Bibliotheek -profiel". En dit niet alleen voor prentenboeken, maar ook voor AVI-boekjes. Kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen zo op een leuke manier spelenderwijs oefenen op hun algemene leesvaardigheden, technisch en begrijpend lezen. Tijdens schoolvakanties krijgen bibliotheekleden extra ontleningen: twee extra ontleningen per vakantieweek, dit is geldig zolang de vakantie duurt. In de zomervakantie kunnen er maximum twaalf extra Fundels boekjes ontleend worden.

Hoe leen je digitale fundels?

  • Download de Fundels-app in de App-store of in Google Play Store.
  • Meld je aan met jouw" Mijn Bibliotheek-profiel"¬†(Heb je nog geen profiel?¬†Maak een profiel aan (Klik hier voor een stappenplan))
  • Per lidmaatschap kan je 7 digitale Fundels lenen, telkens voor 4 weken, helemaal gratis. (Geleende Fundels kun je offline lezen, ideaal dus voor de lange autoritten of in het vliegtuig.)
  • Geen tablet? Dan is er ook een PC-versie voor Windows.