Fietssnelwegen doorheen en langs Zemst

F1 Antwerpen - Brussel

De fietssnelweg F1 Antwerpen - Brussel volgt tot Mechelen de spoorlijn. Vanaf Zemst tot in Brussel volgt de F1 het jaagpad langs de Zenne.

De Vlaamse Waterweg heeft de jaagpaden tussen Zemst en Eppegem langs de linkeroever van de Zenne verhard en verbreed. Zo verhoogt het fietscomfort. Deze werken zijn afgerond eind 2018. In het kader van deze werken heeft De Vlaamse Waterweg ook nieuwe fietsersbruggen over de Zenne gebouwd in Eppegem en in Zemst.

Meer info:

F23 Willebroek - Brussel

De fietssnelweg F23 volgt het kanaal van Willebroek. Ze verbindt hierbij Kapelle-op-den-Bos met Grimbergen, Zemst, Vilvoorde en Brussel. In Vilvoorde sluit de F23 aan op de F1. Het comfort en de breedte van de fietspaden is (nog) niet over de volledige route optimaal. De Vlaamse Waterweg nv plant grootschalige werken aan het jaagpad.

Meer info over de F23

F8 Mechelen – Leuven

De fietssnelweg Leuven-Mechelen loopt grotendeels langs het kanaal Leuven-Dijle (ook wel Leuvense vaart genoemd). De route loopt van het station van Leuven tot het station van Mechelen. De route is volledig gerealiseerd en gebruikt tussen Leuven en Boortmeerbeek de linkeroever. Ter hoogte van de Pontstraat in Boortmeerbeek steekt de route over om nadien de rechteroever te gebruiken tot in Mechelen.

Meer info over de F8

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.