Fietsbeloningssysteem Buck-e

Gemeente Zemst en de acht basisscholen lanceren het fietsbeloningssysteem Buck-e. Dat systeem beloont leerlingen die te voet of met de fiets naar school gaan.

Hoe werkt het?

De leerlingen bevestigen een chip aan de spaken van de fiets of aan de boekentas. Via een draadloos systeem aan de schoolpoorten worden alle fietsers en wandelaars automatisch geregistreerd. Kinderen verdienen hiermee digitale munten, de zogenaamde bucks. Die bucks komen op een betaalkaart terecht. Hiermee kunnen de kinderen betalen bij lokale handelaars.

Waarom een fietsbeloningssysteem?

Met deze actie willen we zoveel mogelijk kinderen en ouders aanzetten om de wagen thuis te laten en de verplaatsing naar school met de fiets of te voet af te leggen. Op die manier willen we een veiligere en aangenamere schoolomgeving creëren.

Buck-e zoekt deelnemende ondernemers

Wil je dat leerlingen de bucks ook bij jou kunnen inwisselen? Het enige wat je als handelaar of sportclub nodig hebt, is je smartphone met daarop de Buck-e app. Hoe werkt het? Kinderen die deelnemen, hebben een betaalkaart met barcode. Nadat je de Buck-e app hebt geopend, kunnen de kinderen betalen met bucks. Een buck is € 0,10 waard. Een product dat € 3,50 kost, is dus 35 bucks waard. Elke maand wordt het totaal van de ontvangen bucks omgerekend naar euro’s en automatisch op je rekening gestort. Via het transactieoverzicht in de app kan je zien welke betalingen vereffend zijn en welke nog moeten worden uitbetaald.

Ben je als lokale ondernemer geïnteresseerd om deel te nemen? Geef dan je e-mailadres door via katleen.delbeke@zemst.be.

Deelnemende handelaars

Vragen?

Neem contact op met de verkeersdienst via katleen.delbeke@zemst.be of kijk op www.buck-e.be

Ben je handelaar of ondernemer? Kijk op dit filmpje wat Buck-e voor jou kan betekenen: https://www.youtube.com/watch?v=1evZqPqjo0s

Ben je ouder of leerling van een Zemstse basisschool? Kijk op dit filmpje hoe Buck-e werkt: https://youtu.be/AXnxs9IDd_M

Dit is een project met de steun van de Vlaamse overheid.