Escape game in Hofstade

Plaats delict: Hofstade

Speel de Escape Game in Hofstade en ontrafel het mysterie van de vernielde boten

 Al enkele weken regent het op het politiebureau van commissaris Dedecker meldingen van ernstige schade aan boten in de buurt van domein Hofstade. De daders vernielen de boten op een zeer agressieve manier maar nemen vreemd genoeg niets mee.

Daarom doet de commissaris vanaf 1 juli tot en met 31 augustus een beroep op jullie! Trek met een groepje van minstens 2 spelers naar Hofstade en ontrafel het mysterie van de vernielde boten. Daar neem je via Facebook Messenger contact op met commissaris Dedecker voor de briefing en vertrek je op onderzoek.

Deze crimitocht speelt zich dus af in de buitenlucht en is gericht op spelers ouder dan 14 jaar. Jongere kinderen kunnen ook deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Reken op zo’n twee à drie uur tijd om te spelen. Je kan de zoektocht op elk moment van de dag starten.

De startplaats is de parking in de Gasthuishofweg in Hofstade. Daar neem je via Facebook Messenger contact op met commissaris Dedecker voor de briefing.

Zin om te spelen? Zorg dan zeker dat één iemand van je team nauwkeurig de volgende instructies volgt om klaargestoomd te worden voor de spannende crimitocht:

  1. Vraag een spelcode aan via www.dasbox.be/spelcodes en kies voor ‘'Plaats Delict Hofstade”.
  2. Je hebt een Messenger-account nodig, gekoppeld aan een actief facebook-profiel. Indien je daar niet over beschikt, kan je een spelaccount aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be.
  3. Installeer Facebook Messenger op je smartphone en zoek naar “supersecretdasbox” of tik “m.me/supersecretdasbox” in de zoekbalk van je browser.
  4. Typ “Hallo”, de chatbot zal je daarna vragen naar de spelcode. Zo maak je kennis met Commissaris Dedecker, die jullie zal begeleiden tijdens het spel.
  5. Reageert de Messenger-bot niet als je “Hallo” tikt, dan is je Messenger-account niet gelinkt aan een Facebookprofiel. Probeer met een ander Messenger-account of mail naar info@dasbox.be
  6. Heb je andere problemen bij het opstarten of onderweg, contacteer dan onze hulplijn op 0485 85 85 86 of mail naar info@dasbox.be
  7. Zorg ervoor dat je telefoon 100% is opgeladen voor je vertrekt. Het contact met de chatbot kan je batterijniveau snel doen slinken en zeker voor oudere toestellen is een powerbank geen overbodige luxe.
  8. Download vooraf de Eufy Security app. Die zal je éénmalig nodig hebben tijdens het spel en is makkelijk te installeren via de Play Store (voor Android-toestellen) of de App Store (voor Apple-gebruikers). Je hoeft geen account aan te maken of in te loggen, gewoon downloaden volstaat.
  9. Tot slot heeft een goede rechercheur - zelfs in 2021 - pen & papier bij de hand om belangrijke zaken overzichtelijk te kunnen noteren. Belangrijke tip!
  10. Als dat allemaal gelukt is, ben je klaar om op pad te gaan. Begeef je naar de parking in de Gasthuishofweg (Hofstade), waar de commissaris je verdere instructies zal geven om het spel te starten.