Einde van de werken op de N1

De aannemer van de werken op de N1 heeft goed doorgewerkt. Heel de werf zal in de tweede helft van deze week (11-13 september) afgerond zijn.

Vanaf dan kan er worden gefietst op de fietspaden aan beide kanten langs de Brusselsesteenweg (N1). Ook kan je over de fietssnelweg (F1) fietsen vanaf de fietsbrug over de Zenne in de Heidestraat (t.h.v. voetbal Zemst) tot de gemeentegrens met Mechelen. De fietssnelweg steekt de E19 over via de bestaande brug over de E19.

Ook het fietspad tussen Zemstsesteenweg en Brusselsesteenweg, naast de spoorberm richting Krëfel, zal klaar zijn. Je kan dan tussen Hofstade en Zemst fietsen zonder het kruispunt aan de Carrefour te kruisen.

Wat is er nog veranderd?

Er is een paddentunnel aangelegd onder het plateau in de Heidestraat. Het kruispunt met de ‘Oude’ Brusselsesteenweg is heraangelegd. In de Heidestraat zal opnieuw tweerichtingsverkeer gelden.

Wat moet er nog gebeuren?

De plantvakken worden in het najaar beplant. Het Vlaams Gewest start na de winter, waarschijnlijk in maart 2020, met de aansluitende werken in dit gedeelte van de Brusselsesteenweg:

  • renovatie van de bruggen over de E19 en de Zemstsesteenweg;
  • aansluiting fiets- en voetpaden;
  • vernieuwen asfalt van de rijweg over de brug

Deze werken zullen tot eind 2020 duren.

De aanleg van de aansluitende fietssnelweg grondgebied Mechelen start waarschijnlijk pas in 2021.

Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2019 16.33 uur