Een kleine prik maakt een groot verschil

Heel wat Zemstenaars kregen al een boosterprik. Dit dankzij het fantastische werk van het deskundig team en de vele vrijwilligers van Vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas. Deze week start ook de vaccinatie van 5 tot 11-jarigen. Het vaccinatiecentrum draait op volle kracht!

Boosterprik boost je immuniteit

In totaal kregen al 11 137 van de 17 799 volwassen Zemstenaars (62,57%) hun boosterprik. Nu de omikronvariant van het coronavirus volop woedt, is de derde prik essentieel in de strijd tegen het virus. De boosterprik tilt de bescherming die de vaccins bieden opnieuw naar het hoogste niveau.

Wie zo snel mogelijk zijn of haar boosterpik wil, ouder dan 18 jaar is en minstens vier maanden geleden zijn of haar tweede prik kreeg, kan zich nog steeds inschrijven op de Qvax-lijst.

Vaccinatie 5 tot 11-jarigen gaat van start

Vorige maand zetten de ministers van volksgezondheid het licht op groen voor de vaccinatie van 5 tot 11-jarigen. Dit is een grote stap vooruit in de strijd tegen het coronavirus. Laat je kind dus vaccineren en help zo mee de besmettingen te beperken.

De jongste Zemstenaars kunnen voor hun prik ook terecht in VC Kampenhout-Sas. Alle uitnodigingen voor de eerste vaccinatie van 5 tot 11-jarigen gingen alvast de deur uit. Vanaf morgen worden in vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas effectief de eerste prikjes gezet bij deze leeftijdsgroep. De prikdagen zijn voorzien op 12, 19, 22 en 29 januari. De vaccinatie verloopt voor de gelegenheid volledig op kindermaat. En… morgen zal Sempstie ook een bezoekje brengen in de namiddag!

Heb je vragen over de vaccinatie van je kind? Neem dan een kijkje op deze website voor meer informatie.

Gepubliceerd op dinsdag 11 januari 2022 14.47 uur