E-readers en e-boeken

De bibliotheek heeft vijf e-readers die kunnen uitgeleend worden, dat kan enkel op een bibkaart voor volwassenen. De uitleentermijn is vier weken. De bibliotheek heeft ook een collectie e-boeken die op de e-reader van de bibliotheek of op je eigen e-reader kunnen uitgeleend worden. De collectie bestaat momenteel uit Nederlandstalige fictie en enkele non-fictie boeken voor volwassenen. Je kan deze terug vinden in de catalogus (typ e-boek in) of in het mapje (rek naast de strips voor volwassenen).

De e-boeken kun je ook uitlenen op je eigen toestel met maximum drie e-boeken per keer. Verlengen is niet mogelijk. Wil je een e-reader of een e-boek reserveren dan betaal je de gewone kostprijs van € 0,80.

Ben je geïnteresseerd om een e-boek uit te lenen? Laat ons dan even de tijd om het e-boek(en) op de e-reader – je eigen toestel of eentje van de bib- te plaatsen. Als je je eigen toestel meebrengt, vergeet dan vooral niet om ook het kabeltje mee te brengen.

Het inleveren van e-readers of e-boeken gebeurt altijd aan de balie. Het is niet mogelijk aan de zelfuitleen en ook niet via de inleverbus. E-boeken die ontleend werden op het eigen toestel, worden teruggebracht samen met de e-reader waarop ze ontleend werden. Het e-boek(en) wordt dan verwijderd door iemand van het bibteam.

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. Meer info op zemst.bibliotheek.be.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.