E-readers en e-boeken

De bibliotheek heeft vijf e-readers die kunnen uitgeleend worden, dat kan enkel op een bibkaart voor volwassenen. De uitleentermijn is vier weken. De bibliotheek heeft ook een collectie e-boeken die op de e-reader van de bibliotheek of op je eigen e-reader kunnen uitgeleend worden. De collectie bestaat momenteel uit Nederlandstalige fictie en enkele non-fictie boeken voor volwassenen. Je kan deze terug vinden in de catalogus (typ e-boek in) of in het mapje (rek naast de strips voor volwassenen).

De e-boeken kun je ook uitlenen op je eigen toestel met maximum drie e-boeken per keer. Verlengen is niet mogelijk. Wil je een e-reader of een e-boek reserveren dan betaal je enkel een kostprijs van € 1,00 als je de reservatie niet ophaalt.

Ben je geïnteresseerd om een e-boek uit te lenen? Laat ons dan even de tijd om het e-boek(en) op de e-reader – je eigen toestel of eentje van de bib- te plaatsen. Als je je eigen toestel meebrengt, vergeet dan vooral niet om ook het kabeltje mee te brengen.

Het inleveren van e-readers of e-boeken gebeurt altijd aan de balie. Het is niet mogelijk aan de zelfuitleen en ook niet via de inleverbus. E-boeken die ontleend werden op het eigen toestel, worden teruggebracht samen met de e-reader waarop ze ontleend werden. Het e-boek(en) wordt dan verwijderd door iemand van het bibteam.

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. Meer info op zemst.bibliotheek.be.