Duurzame zaadmengsels vervangen eenjarige perkplantjes

Net als de voorbije jaren wil het gemeentebestuur Zemst vergroenen en verfraaien. Dit jaar worden er gratis duurzame zaadmengsels verdeeld in plaats van perkplantjes.

De eenjarige perkplantjes zijn intussen goed ingeburgerd. Alleen zijn ze door de jaarlijks weerkerende kost eerder duur en bovendien niet erg duurzaam. Daarom zocht en vond het gemeentebestuur een duurzamer alternatief: kleine bolletjes van klei en grond met bloemzaden erin. Als je ze op een stuk open grond of in de bloembak op je vensterbank gooit en voldoende water geeft, groeien er bloemen uit. Deze bloemen zijn echte nectarbronnen voor vlinders, bijen en andere insecten en stimuleren de biodiversiteit in onze gemeente. Bovendien zullen de bloemen door bestuiving zelf terug zaden aanmaken en zichzelf vermeerderen. Team Werken in Eigen Beheer zoekt nu uit welke zaadmengsels ideaal zijn om te zaaien in april/mei.
Vooraf inschrijven of bestellen is niet nodig. Iedereen zal vanaf half april zijn of haar gratis zaadbolletjes gewoon kunnen afhalen.
Voor meer precieze informatie over datums, afhaallocaties en voorwaarden, hou je Zemst Info, onze website en de gemeentelijke sociale media in het oog.

Gepubliceerd op woensdag 27 februari 2019 13.58 uur