Droogte: spring zuinig om met water

Tijdens de warme zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De groene grasmatten en kleurrijke bloemenperken worden rijkelijk besproeid. Zwembaden worden gevuld voor een zomer vol waterpret.

De Watergroep levert elke dag lekker en gezond drinkwater. We vinden dat vanzelfsprekend maar bij aanhoudende droogte is het dat allerminst. Enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.

  • Een frisse douche is bij warm weer veel doeltreffender dan een lang bad. Een bad laten vollopen vraagt algauw 100 tot 150 liter drinkwater, een hoeveelheid water waarmee je drie keer kan douchen (en met zuinige sproeikoppen, zelfs 5 keer!)
  • De grond opharken en hakken is even goed als tweemaal sproeien. Hierdoor breek je de harde laag. Dat houdt de grond luchtig en vochtig. Dat op die manier het onkruid geen kans krijgt, is mooi meegenomen.
  • Sproei de tuin alleen als het langdurig droog is. Liever 1 keer per week een kwartier, dan elke dag 5 minuten: de planten zullen dieper wortelen en minder gevoelig worden voor de droogte. Dit kan uiteraard ook perfect met opgevangen regenwater.

Wil je nog meer tips, neem dan een kijkje op de website van De Watergroep!

Gepubliceerd op dinsdag 23 juli 2019 14.39 uur