Dorent goed op weg naar uniek natuurgebied

De afgelopen weken voerde Natuur en Bos werken uit in Dorent, het negentig hectare grote natuurgebied in Eppegem, Zemst, aan de grens met Grimbergen.

Er werden omheining en poortjes geplaatst om begrazing later dit voorjaar toe te laten. Daarnaast werden slagbomen geĂŻnstalleerd om gemotoriseerd verkeer uit het natuurgebied te weren. Houtkanten werden geschoren en nieuwe hagen werden aangeplant.

Deze inrichtingswerken zullen er voor zorgen dat Dorent–Nelebroek dit voorjaar verder kan ontwikkelen tot een natuurparel in Zemst, waar iedereen al wandelend, fietsend of te paard van kan genieten. Meer details vind je hier.

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2021 14.19 uur

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.