Doe mee aan het VK Tegelwippen!

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 vindt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen plaats. En gemeente Zemst doet mee! De bedoeling is dat steden en gemeenten zoveel mogelijk tegels uitbreken en vervangen door groen. Help jij ons mee naar een goed resultaat?

Vanuit de ORIZ-gedachte (Open Ruimte In Zemst) zet gemeente Zemst, hopelijk samen met jou, 100% in op ontharden. Deelnemen aan het VK Tegelwippen ligt dan ook voor de hand. Meer bloemen, bomen en tegeltuintjes maken de omgeving immers klimaatbestendiger, aantrekkelijker voor dieren en insecten en koeler op warme dagen. Bovendien oogt het ook veel mooier dan tegels of andere verharding. En het hemelwater vindt zo beter zijn weg in de bodem.

Wat kan jij doen?

Gemeente Zemst heeft al verschillende onthardingsprojecten lopen (o.a. in de Stationslaan, de parking aan gemeenteschool De Regenboog …) en realiseert volop tegeltuintjes op openbaar domein bij inwoners die er eentje aanvroegen en bij de eigen gebouwen.

Ook als Zemstenaar kun je je steentje bijdragen. Je kan tegels uitbreken in je private voor-, achter-, of geveltuin en de gewipte tegels registreren via de tegelteller op www.vk-tegelwippen.be. Zo haalt Zemst hopelijk een mooie plaats in de rangschikking van het Vlaams Kampioenschap.

Lees meer over tegeltuinen  

Deze actie kadert binnen ORIZ (Open Ruimte In Zemst). Met dit plan wil de gemeente haar open ruimte opwaarderen en uitbreiden. Meer info: www.zemst.be/ORIZ

Gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2023 9.22 uur