De coronacijfers laag houden om te blijven genieten

Je zag het nieuws ongetwijfeld al passeren: de coronacijfers stijgen opnieuw. Ook in Zemst is dat het geval. We volgen de situatie nauwgezet op en samen zorgen we ervoor dat de cijfers niet nog meer stijgen. Hou het veilig!

Twijfel je of je je mondmasker toch beter zou opzetten? Gewoon doen! Heb je lichte symptomen en ben je niet zeker of je naar de sportles zou gaan? Sla een keertje over. Door beredeneerde keuzes te maken, kunnen we besmettingen voorkomen.

Volg ook de quarantaine richtlijnen op. Niemand vindt het leuk om dat ene verjaardagsfeestje te missen of een weekendje weg te moeten uitstellen, maar we moeten elkaar beschermen. Zo zorgen we ervoor dat we onze gewonnen vrijheden kunnen behouden. Krijg je van je huisarts dus te horen dat je in quarantaine moet? Respecteer dan de duur van de quarantaineperiode.

En ondanks het feit dat het wat kouder wordt, trek naar buiten! Er zijn in Zemst genoeg mogelijkheden om in openlucht je vrije tijd door te brengen: de horeca mag haar buitenterrassen laten staan en de natuur ziet er prachtig uit in haar herfstkleuren.

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2021 13.36 uur