Dag van de Vrede op donderdag 21 september

Wist je dat we elk jaar op 21 september de Internationale Dag van de Vrede vieren? Op die dag zetten we de idealen van vrede in de kijker. Belgische steden en gemeenten maken tijdens die week hun vredeswens zichtbaar met een wapperende vredesvlag in het straatbeeld. Die vlag wappert ook in Zemst.

De voorbije twee jaar draaide de Dag van de Vrede rond de verhoogde nucleaire dreiging en het VN-Kernwapenverbod (TPNW). Dit jaar is de aandacht gevestigd op de ontplooiing van kernbommen van de Verenigde Staten in België. In januari 2021 trad het TPNW in werking, waardoor kernwapens illegaal werden onder het internationaal recht. Het TPNW biedt een internationaal mechanisme om deze wapens voor goed af te schaffen.

De organisatie achter Dag van de Vrede in België roept op om van de afschaffing van deze wapens een politieke prioriteit te maken. Dat is een oproep die we als gemeente ondersteunen. Daarom hangt de vredesvlag deze week ook trots te wapperen aan het gemeentehuis. Hang jij thuis ook een vredesvlag op? Deel dan een foto van je wapperende vlag met de hashtag #vredesvlag.

Meer info vind je op de website van Dag van de Vrede.

Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 14.35 uur