Dag van de Trage Weg

Nog enkele nachtjes slapen, en dan is het weer zover. De Dag van de Trage Weg op 16 en 17 oktober 2021 ligt in ons vizier en heeft weer een aantal nieuwigheden in petto. 

Op het programma in Zemst dit jaar staat de inhuldiging van een toch wel bijzonder stukje buurtweg. Het is een gloednieuwe schakel in het fijnmazig wegennet dat Zemst-Bos met Zemst-Laar verbindt. Het is een wandelpad dat door de weiden en akkers loopt, waar beekjes vloeien, waar de koeien nog prominent aanwezig zijn en de aandacht vooral op de fauna en flora ligt.
Graag stellen wij aan je voor: ‘Den Boschvoetweg’, ook gekend als buurtweg 66.

Jarenlang was dit een vergeten weg. Maar … op ‘Dag van de Trage Weg’ is het zover. Den Boschvoetweg is opnieuw toegankelijk voor wandelaars. Wat deze buurtweg zo bijzonder maakt? Dat vertellen we je lekker niet. Kom het zelf ontdekken!

Praktisch:

Datum afspraak: zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021.

Vertrekpunt: Spiltstraat 61 in Zemst-Bos

Er werden 2 parcours uitgestippeld, wandeling van 5 km en een van 11 km.

Parcours 5 km: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/9623656/wandelroute/dag-van-de-trage-weg-16-17-oktober-2021-korte-wandeling

Parcours 11 km: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/9623727/wandelroute/dag-van-de-trage-weg-16-17-oktober-2021-lange-route

De parcours kun je afdrukken of digitaal volgen via gpx of QR-code met je smartphone/iphone. 

De wandelingen zijn niet geschikt voor buggy’s, rolstoelen, fietsers en ruiters.
Bij nat weer zijn laarzen of stevige stapschoenen aangewezen.

We geven graag enkele richtlijnen mee om het leven van de aanwezige fauna, flora, onze boeren en hun dieren niet te verstoren:

  • hou je hond aan de lijn en ruim hondenpoep op
  • volg het pad, wijk niet af, betreed geen eigendommen
  • neem afval mee en gooi het thuis in de vuilbak
  • hou het stil om het aanwezige wild niet op te schrikken

Organisatie: Gemeente Zemst, VVV Toerisme Zemst en Trage Wegen Zemst

Tip: nog niet uitgewandeld? Neem een kijkje op www.dagvandetrageweg.be en ontdek nog andere activiteiten. Voor Wallonië kan je terecht op www.semainedessentiers.be.