Dag van de Trage Weg

Nog enkele nachtjes slapen, en dan is het weer zover. De Dag van de Trage Weg op 17 en 18 oktober ligt in ons vizier en heeft weer een aantal nieuwigheden in petto. Wat denk je van een weekendje lang genieten van de Zemstse paadjes verstopt in een groene oase ongerepte natuurschoonheid.

Hoe je deze kan ontdekken? Schrijf je in op de Dag van de Trage Weg en sluit je (digitaal) aan bij het groepje van de fervente natuurliefhebbers. Met hen als gids, ontdek je wat je nog nooit zag: Zemst op zijn mooist. En zo willen wij het houden. Nette, verzorgde, toegankelijke, idyllische paadjes,…, een toch wel fijn vertier en mooie opsteker in deze corona-tijd. Bovendien is dit uitstapje een uitstekende gelegenheid om de sociale kontakten weer op gang te trekken, maar met respect voor de corona-maatregelen.

Speciaal voor het weekend van de Trage wegen staan zeven prachtige wandelroutes op het programma die je gratis kan downloaden. Voor elkeen wat wils.

Je kan het parcours afdrukken of digitaal volgen via gpx of QR-code met je smartphone/iphone. Alle lussen samen geven 50,1 km wandelplezier in Zemst!
De moeite waard om te vermelden: lus 7 ‘Kapellekes en Rustbanken’ van 4,9 km is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Vanaf 12 oktober staan de lussen online en kan je al eens opsnuiven wat de lussen voor jou in petto hebben. Je vindt ze dan ook op facebook. Post hier zeker een foto terwijl je op stap bent.

Tip: nog niet uitgewandeld? Neem een kijkje op www.dagvandetrageweg.be en ontdek nog andere activiteiten. Voor Wallonië kan je terecht op www.semainedessentiers.be.