Coronamaatregelen- heropening kappers

Update 9 februari 2021

Kappers en niet-medische contactberoepen

Kappers kunnen opnieuw open vanaf 13.02.2021. De andere niet-medische contactberoepen kunnen heropenen vanaf 01.03.2021. De heropening zal onder zeer strikte voorwaarden moeten gebeuren:

  • wachttijd van 10 minuten tussen 2 behandelingen, voldoende voor de reiniging en desinfectie van de behandelingsruimte;
  • enkel op afspraak;
  • klanten moeten buiten wachten;
  • er dient voldoende ventilatie te zijn (bv. ramen en deuren openen);
  • dienstverlening aan huis is niet toegelaten.

Dierenparken

Vanaf 13.02.2021 zullen ook de buitenactiviteiten van de dierenparken opnieuw kunnen openen.

Vakantieparken en campings

Wat betreft de vakantieparken en de campings zal het overlegcomité gevolg geven aan de beslissing van de Raad van State. Dit betekent dat deze vakantieparken en campings opnieuw zouden kunnen openen vanaf 08.02.2021. Deze opening dient te gebeuren onder dezelfde voorwaarden als de andere logiesvormen.

Testen

Met de deelstaten werden afspraken gemaakt met betrekking tot het testen van mensen die uit het buitenland komen. Tegen 01.04.2021 (start paasvakantie) zou het mogelijk moeten zijn dat de informatie van mensen die zich moeten laten testen, maar dit niet doen, rechtstreeks beschikbaar zal zijn voor de politie in het kader van de sanctionering.

Er zal een nieuw overlegcomité plaatsvinden op 26.02.2021.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.