sprite
Gemeente Zemst

Wie zemst, die vindt! Kerstactie 2017

Info voor deelnemende handelszaken*

Van woensdag 6 december 2017 tot zaterdag 6 januari 2018 organiseert het gemeentebestuur de Wie zemst, die vindt! Kerstactie. je kan deelnemen op een van drie volgende manieren:

   Wie zemst, die vindt! Kerstactie (100 euro)

Je schenkt lotjes aan je klanten die daarmee mooie prijzen kunnen winnen. De voorwaarden waaronder je lotjes schenkt, mag je zelf bepalen. Meedoen is klanten aantrekken of bestaande klanten bedanken voor hun trouw. Uitgebreide info en inschrijven.

   Een rode loper en kerstboom voor je deur! (10 euro)

Je bestelt bij de gemeente een rode loper en een kerstboom om voor je deur te plaatsen. Je creëert zo mee een kerstsfeer in onze kernen en heet je de klanten ook putje winter warm welkom! Je kent deze actie wellicht al van vorig jaar. Uitgebreide info en inschrijven.

   Je combineert beide (100 euro)

Als je deelneemt aan de Kerstactie én een rode loper en kerstboom bestelt, betaal je 100 in plaats van 110 euro!

 

* Definitie ‘handelszaak’ en ‘handelaar’
In de context van deze acties worden de termen handelszaak en handelaar gemakshalve begrepen als 'elke onderneming waar er persoonlijk contact bestaat tussen de private klant en de zaakvoerder of diens personeel':

 • alle kleinhandelszaken, apothekers, benzinestations, ...
 • alle wellnesszaken, kapsalons, manicure, pedicure, ...
 • alle horeca, ook afhaal en thuislevering, ...
 • banken, verzekeringskantoren, dienstensector ...
 • vakmannen, ambachten, ...
 • vrije beroepen.

Uitgebreide info Kerstactie klantentombola

 

Van 6 december 2017 tot 6 januari 2018 kan je als handelszaak deelnemen aan de Wie zemst, die vindt! Kerstactie. Je kan inschrijven tot maandag 27 november. Als deelnemende handelaar schenk je tijdens de actieperiode lotjes aan je klanten, die daarmee mooie prijzen kunnen winnen: 2 elektrische fietsen en voor € 2500 aan Z-cheques. Alle prijzen worden geschonken door de gemeente, we ronselen dus geen prijzen bij de handelaars.

 

Doel

Bedoeling van de actie is promotie van de lokale handel en naambekendheid van het Wie zemst, die vindt!-idee. Het gemeentebestuur zal de actie zo uitgebreid mogelijk in beeld brengen, zowel in het straatbeeld als via de sociale media. De Kerstactie loopt gelijktijdig met de rode-loper-en-kerstboomactie, wat de zichtbaarheid nog vergroot. Download hier het reglement.

 

Inschrijven en betalen

Inschrijven (tot maandag 27 november) doe je hier. Na inschrijving ontvang je:

 • een startpakket van 500 lotjes
 • een affiche A2
 • een statische zelfklever voor op je vitrine
 • een kartonnen staander voor op de toog
 • een banner voor onder je e-mails of op je website

Je handelszaak wordt hier vermeld. Wie de QR-code van de actie scant, komt op die pagina terecht.
Deelnemen kost 100 euro. Je hoeft bij inschrijven niet onmiddellijk te betalen. Je ontvangt achteraf een factuur per e-mail.

 

Lotjes

Na inschrijven, ontvang je een pakket van 500 lotjes. Je kan pakketten van 500 lotjes bijbestellen voor 25 euro. De gemeente noteert welke nummerserie(s) je ontvangt zodat ze na de trekking eventueel kan bekendmaken dat een winnend lot (hoofdprijs) in jouw zaak werd geschonken.
Je bepaalt zelf onder welke voorwaarden je lotjes aan de klanten schenkt!


Rode-loper-en-kerstboomactie 2017

 

In de periode van woensdag 6 december 2017 tot zaterdag 6 januari 2018 organiseert het gemeentebestuur opnieuw een rode-loper-en-kerstboomactie voor handelaars. Je kan tot maandag 27 november inschrijven voor deze actie.

 

Doel

Bedoeling van de actie is om meer kerstsfeer te creëren in onze (handels)kernen. Ze loopt samen met – en versterkt zo – de Kerstactie. Met de rode loper heet je je klanten ook in putje winter welkom.

 

Inschrijven

Inschrijven (tot maandag 27 november) doe je hier. Na inschrijving ontvang je aan huis op 4 of 5 december:

 • een rode loper 150 x 100 cm. Leg de loper voor de deur van je handelszaak.
 • een kerstboom 175-200 cm, afgezaagde stam. Plaats de kerstboom (hoogte 175-200 cm) zichtbaar voor je handelszaak, bij voorkeur naast de rode loper.
 • een een aantal kartonnen ‘kerstballen’ (die je evt. mag aanvullen met andere versiering).
 • een affiche A4

Deelnemen kost 10 euro. Je hoeft bij inschrijven niet onmiddellijk te betalen. Je ontvangt achteraf een factuur per e-mail. De levering is inbegrepen in de prijs.

LET OP! Als je ook deelneemt aan de Kerstactie is de prijs inbegrepen in de 100 euro die je betaalt voor die actie!

Contact

Lokale Economie

De Griet 1

1980 Zemst

T 015 62 71 74

E jacques.joris@zemst.be