sprite
Gemeente Zemst

Stormschade

Indien je schade hebt opgelopen door een storm, dien je eerst alle gegevens (en foto's!) door te geven aan je normale verzekering.

Wanneer de minister de storm erkent als een ramp, dan kan er een regeling worden uitgewerkt met het rampenfonds. De minister bepaalt hierbij de procedure en deze wordt dan meegedeeld aan de gemeente.

Wie schade heeft geleden die niet vergoed kan worden in het kader van een brandverzekering, doet best aangifte bij de gemeente, omdat er dan een kans is dat het rampenfonds tussenkomt. De gemeente verzamelt de informatie en geeft deze door aan de minister. Je kan je contactgegevens en een overzicht van de schade doorgeven aan het onthaal van het gemeentehuis of via gemeente@zemst.be. Foto's hoeven er niet bij (maar hou ze wel achter de hand!). Zo kunnen wij je contacteren als de storm erkend wordt als ramp, hou daarom alle informatie goed bij.

Landbouwers kunnen schade aangeven via landbouw@zemst.be of 015 61 88 99.

Welke informatie moet je goed bijhouden?

  • Een raming van de schade, met gedetailleerde beschrijvingen.
  • Facturen van de beschadigde goederen of facturen van de herstelling van die goederen.
  • Foto's van de schadegevallen. Foto's zijn namelijk het beste bewijs van de schade.
  • Eventueel een nota van het ereloon van de erkende deskundige schatter. Ook dat kan mogelijks deels gerecupereerd worden.

Contact

Milieu

De Griet 1

1980 Zemst

T 015627145

E milieu@zemst.be