Contact

Heb je iets te melden? Zit je met een vraag? Heb je een voorstel of klacht? Hier helpen we je voort.

Meldingen die wij niet kunnen behandelen

Om tijdverlies te vermijden, verwijzen we je graag meteen door naar de juiste instanties:

Openbare werken in uitvoering

Iets melden of een vraag over openbare werken in uitvoering? Kijk hier voor informatie en nieuws over de werven in Zemst of contacteer team Infrastructuur op tel. 015 62 71 37 of via infrastructuur@zemst.be.

Schade of probleem openbaar domein

Putten in een gemeenteweg, oneffen voetpad, beschadigd straatmeubilair of speeltuig, een dode kat, verstopte rioolroosters, overhangend groen, ... het openbaar domein is spijtig genoeg nooit helemaal perfect. Meld het hier.

Andere meldingen

Hondenpoep, geluids- of geurhinder, gevaarlijke of verwarrende situaties, een fout in onze berichtgeving of op deze website, ... kortom een probleem dat hierboven nergens past. Meld het via ons contactformulier.

Vraag

Je zit met een vraag over onze werking of dienstverlening. Verkiezingen, gemeentebelastingen, vergunningen, premies, … je ziet door de bomen het bos niet mee en je vindt het antwoord niet op deze website. Stel je vraag via tel. 015 61 88 90, onze onthaalmedewerkers verbinden je graag met de juiste medewerker. Of stel je vraag online.

Voorstel

Je hebt een verbetervoorstel (over zowat eender wat waarmee het gemeentebestuur te maken heeft). Laat het ons weten!

Klacht

Wij streven naar een goede en correcte dienstverlening. Toch is het mogelijk dat je erg ontevreden bent over een team, medewerker of mandataris. Een klacht kan enkel gaan over het fout, onvolledig, onredelijk laattijdig of niet uitvoeren van een prestatie, of over ongepast gedrag. Enkele voorbeelden:

  • Je ontvangt een factuur voor buitenschoolse kinderopvang hoewel je kind niet deelnam.
  • Je vraagt aan het loket informatie over een bepaalde subsidie. De medewerker geeft foutieve informatie. Je loopt daardoor de subsidie mis.
  • Je meldt een put in een weg en krijgt te horen dat het euvel zo snel mogelijk wordt verholpen. Na enkele weken is het gat er nog steeds en je neemt opnieuw contact met ons. Blijkt dat je melding nergens genoteerd werd.
  • Let op: beroepen en bezwaarschriften zijn geen klachten.

Je klacht wordt discreet en op een positieve manier behandeld. Net als meldingen en voorstellen, geven ook klachten ons de kans om de dienstverlening te verbeteren.

Klachten geef je door via ons klachtenformulier.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.