Consultatiebureau Kind &Gezin

Het consultatiebureau van Kind en Gezin staat in voor de medische en psychosociale begeleiding van ouders en hun jonge kinderen ( 0 jaar tot 3 jaar of tot de leeftijd dat de kinderen naar de kleurschool gaan).
Elk consult gebeurt volgens een vast patroon.
De ouders worden op het consultatiebureau ontvangen door een vrijwilliger, die de ouders een verzorgingsplaatsje toekent en die de kindjes weegt en meet. Ouders kunnen steeds bij de vrijwilliger terecht met vragen rond vorming in de gemeente, het verloop van een consultatie, ...
Het consultatiebureau telt momenteel tien enthousiaste vrijwilligers.
Wanneer de ouders klaar zijn bij de vrijwilliger, gaan ze langs bij de verpleegkundige of bij de arts. Zij informeren de ouders over de ontwikkeling van hun kindje. Elk consult heeft een ander onderwerp zoals bijvoorbeeld voeding, kinderopvang, slaappatronen, zindelijkheid, ...
Naast de algemene consulten doen de verpleegsters ook gehoor- en oogtesten bij jonge kinderen. Onze vaste verpleegkundigen zijn Karina Gosseye en Erika Bauters. Zij proberen de ouders te begeleiden bij al hun vragen rond de opvoeding van hun kinderen.
De arts richt zich meer op het preventieve medische onderzoek van het kindje in verband met de groei en de psychomotorische ontwikkeling.

Onze twee vaste artsen zijn dokter Van Lint en dokter De Smet.


Elk kindje heeft recht op 10 consulten en dit volgens een vast patroon. Het eerste consult vindt plaats vlak na de geboorte van het kindje, in het ziekenhuis of bij de ouders thuis.
Het consultatiebureau heeft een louter preventieve functie. Dit wil zeggen dat zieke kindjes niet naar het consultatiebureau mogen komen.

Meer info

Afspraken:

alle afspraken worden gemaakt via de Kind en Gezin-lijn: 078 150 100 (elke werkdag van 8 tot 20 uur), rechtstreeks met de verpleegkundige tijdens een consult of online via mijn.kindengezin.be.