De Melkerij zoekt permanente uitbater voor eetcafé vanaf zomer 2023

Vanaf de zomer van 2023 start een permanente uitbating van het eetcafé van de Melkerij. We zoeken hiervoor iemand die horeca en cultuur met elkaar kan verbinden, die niet bang is van een uitdaging en die graag creatief uit de hoek komt.

Zowel het eetcafé als de professionele keuken en het terras behoren tot het pakket.

De Melkerij is het gemeenschapscentrum van Zemst waar ontmoeting en uitwisseling centraal staan. Zelf zorgen we voor het gebouw, de programmatie, en de boekingen van evenementen voor verenigingen, bedrijven en particulieren. Voor het uitbaten van het horecagedeelte zoeken we een permanente partner.

Bedoeling is dat het eetcafé in de Melkerij een ontmoetingsplaats voor Zemstenaars wordt, een plek die een culturele sfeer uitstraalt en die de werking van het cultuurgedeelte mee ondersteunt. We verwachten van de uitbater dat hij zich kan identificeren met de taken, doelstellingen en sfeer van GC de Melkerij. Daarnaast kan hij ook eigen activiteiten organiseren.

Concreet

De uitbater runt het eetcafé en levert maaltijden en dranken in het cultuurgedeelte. Bij verhuringen aan bedrijven, zowel van binnen als buiten Zemst, als aan personen en verenigingen van buiten Zemst heeft hij hierop het exclusieve recht. Bij alle andere verhuringen is hij de bevoorrechte partner.

Een belangrijke functie van het gemeenschapscentrum is om infrastructuur tegen democratische prijzen aan verenigingen, lokale kunstenaars en Zemstenaars aan te bieden. Van de uitbater verwachten we een goede samenwerking met deze doelgroepen en een voorstel voor maaltijden en dranken met transparante formules en tarieven op hun maat.

Is er een gemeentelijke culturele activiteit gepland? Dan is het eetcafé voor en na open. De overige openingsuren worden vastgelegd in de concessie. Van de kandidaat-uitbater verwachten we een voorstel van openingsuren, sluitingsdagen, en tijdsblokken voor lunch en diner.

Het eetcafé is verdeeld over drie verdiepingen. Op het gelijkvloers is er een ruimte met 40 zitplaatsen en een ingerichte toog. Op de eerste verdieping is een tweede verblijfsruimte met een 34-tal zitplaatsen. De warme keuken bevindt zich op het gelijkvloers en op de benedenverdieping zijn er een koude keuken, opslagruimten, koel- en vriesruimten, en een afwaskeuken.

De uitbater staat zelf in voor de inrichting, meubilair en keukenapparatuur en bijgevolg ook het onderhoud en de vervanging ervan. Een beperkt aantal toestellen, onroerend door bestemming, maakt deel uit van de concessie.

Iets voor jou?

Ben jij de innovatieve uitbater die we zoeken of ken je iemand die hiervoor geschikt is?
Het dossier met de andere bijhorende stukken kun je opvragen via vt@zemst.be.

We organiseren kijkdagen voor geïnteresseerden op:

  • donderdag 26 januari 2023 om 14 uur
  • donderdag 9 februari 2023 om 14 uur
  • zaterdag 11 februari 2023 om 10 uur.

Hiervoor schrijf je vooraf in via vt@zemst.be.

Kandidaturen moeten ingediend worden uiterlijk op dinsdag 28 februari 2023.