Busvervoer via busmaatschappij voor alle schoolkinderen in Zemst

Voortaan worden schoolkinderen niet meer met de bus van de gemeente naar het zwembad of een schooluitstap gebracht. Hiervoor wordt nu een busmaatschappij ingeschakeld.

Gemeente Zemst heeft een raamovereenkomst afgesloten met Coach Partners om het leerlingenvervoer voor de Zemstse scholen te voorzien. De gemeentelijke bus is bijna 15 jaar oud en was toe aan vervanging. Na een uitgebreid onderzoek werd beslist om de eigen bus niet te vervangen maar een beroep te doen op een gespecialiseerde firma. Zo kan er makkelijker ingespeeld worden op de vragen en is er steeds een veilige bus voorhanden, aangepast aan de opdracht.
Alle Zemstse scholen kunnen gebruik maken van dit busvervoer aan kostprijs. Dit kadert in de acties die de gemeente onderneemt om in samenwerking met verschillende actoren het onderwijs in het algemeen, dus ook de niet-gemeentelijke scholen, te ondersteunen. Zo neemt de gemeente ook een deel van de kosten voor de opvang van de kinderen (ochtend-, middag-, en avondtoezicht op school) van alle scholen in Zemst op zich.

Gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2021 14.15 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.