Burgerpanel verkeersleefbaarheid: nu ook in Hofstade!

Na de succesvolle start van de burgerpanels in Zemst, Weerde, Eppegem en Elewijt, komen dit najaar ook de Hofstadenaars aan de beurt. Deze burgerpanels adviseren het gemeentebestuur bij de opmaak van verkeersleefbaarheidsplannen.

Zoals in de andere deelgemeenten worden ook in Hofstade, tijdens een eerste overleg in september, de knelpunten en de kwaliteiten van deze deelgemeente in kaart gebracht. Op de tweede vergadering, in oktober, worden de mogelijke maatregelen overlopen en al iets meer concrete vragen gesteld zoals bv. ‘Waar kunnen we een straat enkelrichting maken?’ of ‘Waar zou een fietsstraat een goed idee zijn?’ Op basis daarvan werkt een studiebureau verschillende scenario’s uit. Die worden samen besproken op de derde avond, in november. Rond half januari 2020 sluiten we af met een concreet actieplan.
Wil je graag deelnemen aan het burgerpanel van Hofstade? Stel je dan kandidaat via verkeer@zemst.be. Iedereen mag zich engageren om actief deel te nemen. Draag je liever je steentje bij zonder deelname aan het panel, stuur je idee(ën) dan naar hetzelfde e-mailadres. Het burgerpanel van Hofstade komt voor het eerst samen op donderdag 19 september om 19 uur in de parochiezaal (achter de kerk).
Noot: hoewel men er al een ronde verder is, kan je nog aansluiten bij de burgerpanels in de andere deelgemeenten: 23 september in Elewijt, 25 september in Eppegem en 30 september in Weerde en Zemst. Ook hiervoor mail je naar verkeer@zemst.be.

Gepubliceerd op dinsdag 6 augustus 2019 14.28 uur