Bouw sporthal Zemst start in najaar 2023

In het najaar starten de werken voor de bouw van een nieuwe sporthal in Zemst. Ondertussen werden de plannen goedgekeurd en werd de opdracht toegewezen

Onze gemeente gaat een nieuwe sporthal bouwen en de omgeving ervan aanleggen en inrichten. Deze opdracht werd toegewezen aan een tijdelijke maatschappij met als partners Pellikaan, Sweco, Studio Klein Brabant en Czaar architecten voor het bedrag van 5,5 miljoen euro.

De huidige sporthal is van 1984 en is verouderd. Ze voldoet niet meer aan de huidige normen. Daarom investeert de gemeente in een nieuwe sporthal op een nieuwe locatie, namelijk naast de huidige site van GC de Melkerij. De werken starten in het najaar van 2023 en zullen ongeveer anderhalf jaar duren. De huidige sporthal blijft open gedurende de volledige bouw van de nieuwe sporthal. Dit is een voordeel van de bouw op een andere locatie.

De sporthal zal een oppervlakte hebben van ongeveer 2 327 m². Het gebouw wordt uitgerust voor het spelen van volleybal en basketbal. Overdag zullen de scholen gebruik kunnen maken van de sporthal. Er komen ook nieuwe kleedkamers, een polyvalente zaal, technische ruimtes en een uitschuifbare tribune.

Samen met de bouw van de sporthal wordt ook de omgeving ingericht. Er komt een parkzone, uitbreiding van het evenementenplein, kiss en ride, petanquebaan, kunstgrasveldje, ruime fietsenstalling, minivoetbalpitch, oefenveld en fiets- en wandelverbinding door de site.

Infomarkt

We organiseren een infomarkt voor alle geïnteresseerden. Daar zal het project concreet toegelicht worden. Meer info hierover volgt.

Gepubliceerd op dinsdag 28 maart 2023 14.36 uur