Boodschap voor ouders met een kindje van geboortejaar 2019

Op 1 maart 2021 gaan de digitale inschrijvingen van start voor kinderen geboren in 2019. Door de huidige coronamaatregelen kunnen die echter niet op dezelfde manier doorgaan als de voorbije jaren.

Zo kunnen dit jaar geen fysieke bezoeken aan de scholen worden gebracht. Buiten corona tijden organiseren de scholen hiervoor infomomenten en openklasdagen, maar dit is nu dus niet mogelijk. Onze scholen bevinden zich momenteel in code oranje. Hierbij moet de aanwezigheid van ouders op school zoveel mogelijk vermeden worden en mogen er dus geen opendeurdagen georganiseerd worden. Aanmelden voor een basisschool in Zemst kan via de website www.naarschoolinregiomechelen.be.

De scholen hebben voor nieuwe ouders digitale alternatieven voorzien: van foto’s en filmpjes op de website, tot een live rondleiding in de school via de webcam. De scholen maken tijd voor ouders om op afspraak een digitaal gesprek te doen om informatie van de school door te geven en vragen te beantwoorden. Kijk voor het aanbod van de scholen op de websites of contacteer de school telefonisch voor meer uitleg. De contactgegevens van de Zemstse scholen kan je vinden in de Scholenbrochure.

Wie geen mogelijkheid heeft om de scholen digitaal te bezoeken of om digitaal in te schrijven, neemt best contact op met de directeur van de school naar keuze om de mogelijkheden te bespreken.

Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2021 16 uur

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.