Boekenstoet - Voorlezen aan huis

Jaarlijks organiseert de gemeente het project 'Boekenstoet (Voorlezen aan huis)'.

Bij Boekenstoet komt er een voorlezer een keertje per week voorlezen bij een gezin aan huis. De voorlezer komt 13 keren langs (13 weken) en het project start jaarlijks in januari.

Jaarlijks zijn we vanaf september op zoek naar voorleesvrijwilligers en voorleesgezinnen. Je kan meer informatie vragen bij het team Welzijn - Integratie via integratie@zemst.be of 015 61 88 92.

Voor wie?

  • Boekenstoet is bedoeld voor kindjes van 4 tot en met 8 jaar (2e en 3e kleuterklas en 1ste en 2e leerjaar) en die
    • of thuis een andere taal spreken dan het Nederlands.
    • of minder taalvaardig zijn.
    • of thuis niet vaak boeken lezen.

Bedrag

  • Je kan gratis deelnemen aan het project. 

Meer info

  • De voorleesweken aan huis lopen jaarlijks van de week na de kerstvakantie (januari) tot het begin van de paasvakantie (eind maart - begin april).

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.