Boek Hubert Van Innis voorgesteld

Op donderdag 22 juli 2021 werd het boek ‘Hubert Van Innis – een boogschutter zonder weerga’ over veelvuldig kampioen boogschieten Hubert Van Innis voorgesteld in het gelijknamige sportpark in Elewijt.

Het boek werd geschreven door de Franse historicus Jean-Pierre Guilbert, in samenwerking met lokale heemkring De Semse. Gemeente Zemst ondersteunde deze uitgave met een olympische subsidie.

Hubert Van Innis werd geboren in februari 1866 in Elewijt als achtste kind in een landbouwersgezin. Als negenjarige stond hij al op de schietbaan en op zijn veertiende won hij de eerste keer de Grote Prijs van de Koningin der Nederlanden. Dat was de start van een mooie en lange boogschieterscarrière. Hij won de eerste olympische medailles voor België ooit: twee gouden en één zilveren medaille op de Spelen van 1900. Op de Olympische Spelen van 1920 – in naoorlogse omstandigheden – won hij zelfs vier keer goud en twee keer zilver.

Wil je meer weten? Bestel het boek ‘Hubert Van Innis – een boogschutter zonder weerga’ via de website van heemkring De Semse voor de prijs van 20 euro plus verzendkosten.

Gepubliceerd op dinsdag 10 augustus 2021 14.24 uur