Bloed geven blijft nodig, kom jij ook?

Ondanks de COVID-19-golf konden de bloedinzamelingen van Rode Kruis-Vlaanderen doorgaan. Maar goed ook, want de vraag nam toe zodra de ziekenhuizen hun normale activiteiten konden hervatten. Bovendien was de zomer een moeilijke periode om bloed in te zamelen.

In de vaste donorcentra kwamen er dagelijks amper 150 donoren opdagen in plaats van de gebruikelijke 300. Een schaarste ontstaat het snelst bij de negatieve bloedgroepen. Slechts 12 % van onze bevolking heeft een negatieve bloedgroep. Begin augustus was de bloedvoorraad (nog) niet in het gedrang, maar het coronavirus schrikt donoren blijkbaar af om bloed te komen geven.

We benadrukken dat de bloedinzamelingen in strikt hygiënische omstandigheden verlopen en dat een virus als corona niet via bloedafname kan worden doorgegeven. Dus roepen we alle gezonde medeburgers tussen 18 en 65 jaar op om zeker bloed te komen geven. Het duurt amper 10 minuutjes, is niet pijnlijk en heeft geen invloed op je eigen gezondheid. Let op, in deze coronatijd moet je een afspraak maken! Na afloop bieden we je een drankje en versnapering aan en krijg je een dank-je-wel-bon. We verwelkomen je graag op volgende inzamelingen:

  • Dinsdag 22 september 2020, GBS De Regenboog Elewijt
  • Woensdag 23 september 2020, GBS De Waterleest Eppegem
Gepubliceerd op dinsdag 15 september 2020 17.30 uur