Bereikbaarheid

Het vaccinatiecentrum is gelegen aan de Leuvensesteenweg 22, 1910 Kampenhout.

Met de fiets

Vanaf de Leuvense Vaart kan je ter hoogte van Kampenhout-Sas de bewegwijzering volgen richting het vaccinatiecentrum. Plan je route via www.toerismevlaamsbrabant.be/fietsrouteplanner Het vaccinatiecentrum ligt aan fietsknooppunt 20. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien.
Je kan hier de verschillende fietsroutes terugvinden die vertrekken aan de kerk van elke deelgemeente.

Met de wagen

Kom je met de wagen, volg dan vanaf de Leuvensesteenweg of de Haachtsteenweg in Kampenhout de bewegwijzering naar het vaccinatiecentrum. De ruime parking is gratis.
Rij je met iemand mee die niet in je bubbel zit? Neem dan plaats in de wagen achter de passagiersstoel, zodat er voldoende afstand is met de chauffeur. Was je handen voor en na elke rit. Zet beiden een mondmasker op en laat indien mogelijk de ramen open tijdens de rit.

Met het openbaar vervoer

Lijnbus 285 Mechelen - Leuven stopt aan halte Kampenhout-Sas. Let op: de halte is minder goed toegankelijk voor personen met een mobiele beperking. Plan je route via www.delijn.be/routeplanner.

Minder mobiel?

Er zijn parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden. We voorzien ook voldoende rolstoelen aan de ingang van het vaccinatiecentrum. De medewerkers zijn steeds bereid om je verder te helpen.

Personen die aangesloten zijn bij de Mindermobiele Centrale of mensen die minder mobiel zijn maar nog geen lid, kunnen een rit aanvragen bij de Thuisdiensten via 015 61 88 90, elke werkdag tussen 9 en 16 uur of per mail via thuisdiensten@zemst.be. Doe dit minstens 3 werkdagen op voorhand!

Voor rolstoelvervoer werden 2 firma's aangesteld die je kan contacteren:

  • Eigen Thuis vzw (DAV): Schildpadstraat 30, 1850 Grimbergen: tel. 02 270 94 36, info@dav-grimbergen.net
  • MDF Mobility: Meiselaan 55A, 1880 Kapelle-op-den-Bos, gsm 0477 92 68 08 

Werken aan rotonde Kampenhout Sas

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan de rotonde ter hoogte van Kampenhout Sas. Deze wegenwerken vallen voor een stuk samen met de vaccinatiecampagne. Waarom vinden de werken dan nu plaats?

  • Er is geen enkele garantie dat er tijdens de periode van de werken (maart-juli) meer of minder gevaccineerd zal worden dan in de periode daarna (juli-oktober).
  • Als we de werken nu aanvaten, zijn ze tegen juli afgerond en beschikken we over de volle capaciteit van twee nieuwe rotondes.
  • Tijdens de huidige coronacrisis is er minder verkeer op de baan. De werken uitstellen naar een moment dat de verkeerssituatie normaliseert in de richting van voor de coronacrisis en er dus vrijwel met zekerheid terug meer verkeer is, resulteert in meer fileleed en bijhorend sluipverkeer.
  • De vaccinaties verlopen zeer gespreid in verschillende tijdsloten, waardoor er nooit op één en hetzelfde moment een grote stormloop zal zijn richting het vaccinatiecentrum.

Meer info: https://www.kampenhout.be/werken-kampenhout-sas

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.