Bekendmaking openbaar onderzoek - wijziging gemeentelijke stedenbouwkundige verordening

Het college van burgemeester en schepenen besliste op 25 januari 2021 om enkele artikels uit de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening te schrappen. De te schrappen artikels hebben betrekking op de procedureregels voor verkavelingen langs een nieuw aan te leggen weg.

Volgens de huidige procedure stelt de gemeente Zemst, op kosten van de verkavelaar, een studiebureau en een aannemer aan voor de aanleg van het openbaar domein in private verkavelingen. Om in overeenstemming te zijn met hogere wetgeving zal de verkavelaar voortaan zelf instaan voor het aanstellen van een studiebureau en een aannemer. De gemeente blijft uiteraard de kwaliteit van de aanleg van het openbaar domein bewaken.

De nieuwe procedureregels zullen opgenomen worden in een gemeentelijk reglement.

De wijziging van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening is onderworpen aan een openbaar onderzoek. Dit openbaar onderzoek wordt georganiseerd van maandag 1 februari 2021 tot en met dinsdag 2 maart 2021. De gemeentelijke stedenbouwkundige verordening met aanduiding van de te schrappen artikels vindt u hier terug. Er is ook een inzagemogelijkheid na telefonisch contact op het nummer: 015 62 71 31.

Gedurende de termijn van het openbaar onderzoek kunnen bezwaren en opmerkingen ingediend worden. Deze kunnen per e-mail verstuurd worden naar omgeving@zemst.be of per brief naar: Gemeente Zemst t.a.v. Team Omgeving, De Griet 1 1980 Zemst.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.