Autodelen in Zemst

Je hebt een auto maar hij staat vaak stil? Of je hebt geen auto maar je kan er wel af en toe een gebruiken? Dan is autodelen iets voor jou! Bij autodelen gebruik je een auto wanneer je hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig, dan kan deze door iemand anders gebruikt worden. Een deelauto wordt intenser gebruikt en zo hoeft niet iedereen een eigen auto voor de deur te hebben. Autodelen is dus een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een wagen!

Ontdek de reeds beschikbare deelauto’s in jouw buurt!

Wist je dat...
  • ... het tot 10 000 à 13 000 kilometer financieel interessanter is om een deelauto te gebruiken in plaats van een eigen wagen?
  • ... je tot € 3000 per jaar kan besparen door aan autodelen te doen?
  • ... eén deelauto al vlug 6 tot 10 privé-auto’s vervangt? Dat is meer dan 90m² die vrijkomt!
  • ... een auto meer dan 23 uur per dag stilstaat?
Actieplan gedeelde mobiliteit

Op dit moment wordt er nog nauwelijks aan autodelen gedaan in Zemst. Nochtans is dit een van de mobiliteitsvormen van de toekomst. We streven naar ongeveer 19 deelwagens in Zemst tegen 2024. Dit komt overeen met 1 procent minder voertuigen in Zemst. Hoe we dit willen bereiken, lees je in het actieplan gedeelde mobiliteit. Het plan kun je nalezen via de link hieronder.

Bevraging mobiliteit

Autodelen.net en KVLV houden een bevraging over mobiliteit in je buurt. Hoe verplaats jij je meestal en wat is er in jouw buurt nodig zodat dit (nog) vlotter kan? Met die informatie kan Vlaanderen, maar ook het gemeentebestuur van Zemst, aan slag om na te denken over de mobiliteit van morgen. De bevraging loopt vanaf september. Deelnemers maken kans op een van de tien bonnen ter waarde van € 50.

Infosessie op 8 oktober

Kom naar de infosessie over autodelen op dinsdag 8 oktober om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Deelnemen is gratis, maar schrijf je vooraf in via verkeer@zemst.be of 015 62 71 43.