Anja, 41 jaar, maatschappelijk werker - Huis van het Kind en medewerker Onderwijs

Voordat Anja bij ons aan de slag ging, werkte ze 13 jaar bij haar vorige werkgever en was ze niet op zoek naar een andere job. Via een collega die toen ook al bij Gemeente & OCMW Zemst werkte, kreeg ze te horen dat er een nieuwe functie vrijkwam bij Huis van het Kind.

"De jobinhoud was zo op mijn lijf geschreven dat ik mijn kans wel moest wagen", zegt ze.

Het was een sprong in het ongewisse, maar Anja is zeer tevreden met de beslissing die ze gemaakt heeft.

"Vanaf dag één had ik een heel goede klik met het team. Door de jaren heen zijn we steeds beter op elkaar afgestemd geraakt."

De collegialiteit binnen Gemeente & OCMW Zemst vindt ze één van de grote voordelen.

"Wanneer ik vastzit of even wil overleggen met collega’s, staan zij meteen klaar voor me."

Niet alleen van collega’s krijgt Anja steun.

"Het bestuur is steeds enthousiast over mijn ideeën. Het is fijn om zoveel steun en vertrouwen van je leidinggevende en bestuur te krijgen. Dat maakt dat we hier al veel hebben kunnen verwezenlijken."

Anja krijgt bovendien veel vrijheid om haar werk en agenda te plannen. Ze hecht veel belang aan kwaliteit en hier krijgt ze de ruimte om degelijke begeleiding te geven en geslaagde projecten tot stand te brengen. Ze krijgt hiervoor ook input van andere organisaties, collega’s en ouders om bepaalde ideeën uit te werken. Anja vindt haar job afwisselend.

"Soms is het niet gemakkelijk omdat er verschillende projecten tegelijkertijd lopen, maar dat maakt het eens zo boeiend!"

Anja is heel blij met haar keuze en ziet zichzelf hier nog heel lang werken.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het maatschappelijk welzijn? Solliciteer dan nu voor één van de openstaande vacatures of dien je spontane sollicitatie in.