Agenda 2030

De gemeente wil tegen 2030 de armoede en onrechtvaardigheid op een structurele manier bestrijden en een meer duurzame plaats op aarde maken aan de hand van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. In 2016 ondertekende ze hiervoor de engagementsverklaring ‘Global Goals Local Focus’.

Het bestuur heeft de 17 doelstellingen in het gemeentelijke meerjarenplan geïntegreerd. Ontdek aan de hand van een aantal voorbeelden per SDG hoe we als lokale overheid in Zemst errond werken.

De Agenda 2030 van de Verenigde Naties is een lange termijnagenda met 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Meer info: www.sdgs.be/nl/sdgs.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.