Cursus vogels kijken voor beginners

Vogels zijn uitzonderlijke en prachtige wezens, holle beenderen, een snavel en dus geen tanden, veren en vaak prachtige kleuren. Maar bovenal zijn ze de beste vliegers van het dierenrijk. Maar hoe kan je deze prachtige dieren leren kennen? Gelukkig verstoppen de meeste vogels zich niet zoals vele zoogdieren. Met een goede verrekijker en wat oefening kan je genieten van heel wat soorten.

In deze cursus leer je de basis van vogels kijken en herkennen. 

Vrijdag 21 februari Les 1

Tijdens deze les leer je waar je in Zemst best vogels gaat kijken en welk materiaal je kan gebruiken om vogels op naam te brengen. Ook leer je een aantal watervogelsoorten van onze regio kennen.

Vrijdag 28 februari Les 2

De tweede les leert je welke zangvogelsoorten en andere soorten, zoals spechten, regelmatig gezien worden in regio Zemst. Deze soorten vormen een goede basis om zelf aan de slag te gaan en zo meer en meer soorten te leren kennen.

Zaterdag 29 februari Excursie 1

De eerste zangvogels zingen en hopelijk zijn er nog wat watervogels te spotten. Misschien al een specht die roffelt. Daar gaan we naar op zoek tijdens deze eerste excursie van de cursus. We leren met onze verrekijker werken en kijken door een telescoop om de watervogels goed te zien.

Zaterdag 21 maart Excursie 2

Maart is de maand waarop spechten, maar ook andere bosbewoners, vaak actief zijn. Op zoek naar bosvogels leer je de verrekijker nog beter gebruiken. Spechten, mezen en andere zangvogels staan op het menu. Wie weet leer je ook al de eerste vogels op geluid te herkennen.

Voor de deelname aan de cursus vragen we € 25 - Graag inschrijven


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 25,00
Ledenprijs: € 25

Waar

Polyvalente zaal van de Bibliotheek

Organisatie

Natuurpunt Zemst

Filter op categorie