Dag van de ambacht, anders dan anders

Op 17 november 2019 openen wij de deuren van ons atelier, dit jaar anders dan anders!
Onze bakkerij heeft van het ministerie van Cultuur, departement cultureel erfgoed, een subsidie ontvangen om het vakmanschap van de bakkerij via een meester-leerling traject door te geven. Breng ons een bezoek en ontdek alles over het meester-leerling verhaal!
Wat mag je verwachten?
Eindproef leerlingen, kom dat zien. Breng je schort mee en kneed mee!
Als eindproef ontvangen onze leerlingen de bezoekers in de bakkerij te Hofstade en onthullen het trage deegproces. Neem zelf deel aan de kneed sessies met leerling Sven, Heidi of Anibal. Er zijn drie sessies: om 10u, om 12u en om 14u met per sessie telkens plaats voor 15 deelnemers aan de kneed tafel. Brood maken is chemie, fysica, biologie en rekenen. We spelen met tijden en temperaturen en maken van eenvoudige ingrediënten een goed ontwikkeld deeg. Met de handen in het deeg, oefenen we onze motoriek. We ervaren hoe het deeg zich ontwikkelt, smaak met de handen gemaakt.
Verwacht jij een bakker die een stapje verder gaat?
Volledig in de ban van brood is Marc sinds februari dit jaar met zijn drie leerlingen aan de slag gegaan. Mét aandacht voor de korte keten met een kleinere ecologische voetafdruk, eerlijke handel van hier met een waardig inkomen voor boer en bakker en tragere processen in de deegbereiding die zorgen voor meer smaak en beter verteerbaar brood. In deze verwarrende voedseltijden wil Marc een nieuwe houvast bieden over de ganse broodketen. Met hart en ziel de broodliefhebbers een stukje levenskwaliteit en een fantastische smaakervaring bieden, daar draait het om. Kom langs en ontdek zijn wervelend verhaal!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

BroodNodig bakkerij Van Eeckhout

Contact

Organisatie

BroodNodig bakkerij Van Eeckhout

Filter op categorie