Busuitstap Thuin en Kasteel van Fosteau: nog enkel plaatsen vrij!

Voor onze busuitstap werd dit jaar gekozen voor de provincie Henegouwen. Het middeleeuwse stadje Thuin is bekend vanwege de 'hangende tuinen' die in terrasvorm aangelegd zijn op de zuidelijke helling van de heuvel waarop Thuin gebouwd is, maar het heeft nog meer te bieden. Ontdek dit samen met ons !
Na de welkomstkoffie met croissant, bezoeken we in Thuin het ingerichte binnenvaartschip 'Thudo', aan de oever van de Samber. In het begin van de 20ste eeuw was Thuin een bruisend centrum van de binnenscheepvaart. Een gids brengt ons het verhaal over het rijke verleden van deze binnenschippers. Nadien kuieren we nog door de steegjes van het schipperskwartier. Na de middaglunch* vertelt de gids ons de geschiedenis van het stadje met zijn belfort en steegjes, en genieten we van het mooie panorama van Thuin met zijn hangende tuinen.
Nadien rijden we naar het Kasteel van Fosteau, een imposant fort uit de 14de eeuw met 4 torens. Het werd geleidelijk aan uitgebreid met woonvertrekken rond de centrale donjon, en bevat één van de mooiste gotische zalen in België. We krijgen een gegidste rondleiding in het kasteel, ontdekken er het apotheekmuseum, de bron, en de Franse tuinen die in terrasvorm aflopen tot aan de vijver. We ronden deze dagreis af met een broodmaaltijd (dubbele boterham met ham of kaas) in de Distillerie de Biercée.!!! Belangrijk: gemakkelijke schoenen voor deze uitstap zijn ten sterkste aangeraden
Vertrek: 8u00 aan de Kerk SINT-PIETER , Brusselsesteenweg 120, 1980 Zemst, terug rond 21u00
In de prijs is inbegrepen: Ganse dag busreis, gids, toegang binnenvaartschip & Kasteel van Fosteau. Alle maaltijden: koffie/thee + koek 's morgens, middagmaal (*Toscaanse ham met rauwkost, wit van kalkoen met champignonroomsaus en kroketten, appeltaart uit de streek van Thuin, koffie) en broodmaaltijd 's avonds. Koude dranken bij maaltijden en koffie 's avonds NIET inbegrepen in de prijs.
Inschrijven door storting op rekening BE69 7512 0037 6778 van PASAR Zemst, VERLENGD tot 15/06/19, met vermelding van uw lidnr. Pasar (of geen lid) en "Uitstap Thuin 29.06.2019". In geval van vegetarische maaltijd ook vermelden!
Storting = definitieve inschrijving! Het aantal plaatsen is beperkt!!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 60,00
Basistarief: 60,00 €; Pasar-leden: 55,00 €

Waar

Contact

tel.
Lutgarde Roelandts 02/245 69 39
Website
http://www.pasar.be/zemst

Organisatie

PASAR ZEMST