Aanplant geboortebos en natuurpark achter GBS De Regenboog

We werken aan groen in Zemst. Zo plantten jonge ouders op zaterdag 16 maart 59 bomen in het geboortebos. Verder startte vorige week de aanplant van het natuurpark achter GBS De Regenboog. Op naar meer groene speelplekken!

Geboortebos in Elewijt

Bij de geboorte of adoptie van een kindje biedt onze gemeente ouders een geboorteboom in het geboortebos en/of een sierappelboom voor hun eigen tuin aan. Dit jaar vond de aanplanting van de geboortebomen plaats op zaterdag 16 maart. In totaal reserveerden 58 ouders een geboorteboom in het geboortebos en een sierappelboom voor in hun eigen tuin. Dit jaar was er ook een tweeling, daarom werden er 59 bomen geplant. Daarnaast kozen 16 ouders enkel voor een geboorteboom in het geboortebos en 12 enkel voor een sierappelboom in hun eigen tuin. Het geboortebos symboliseert de wens dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde en groene omgeving.

Natuurpark achter GBS De Regenboog

Vorige week plantten onze technische diensten een natuurpark aan achter GBS De Regenboog. Op donderdag 21 maart kregen ze hulp van kleuters van de eerste kleuterklas en leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar van GBS De Regenboog. Ze hielpen met veel enthousiasme!

De aanplant van dit natuurpark maakt deel uit van een groter project, namelijk de realisatie van een natuurlijke speelplaats. Bij de bouw van de school in 2013 werd de speelplaats verhard zonder rekening te houden met de huidige tendensen en verwachtingen. Maar kinderen hebben natuur en groen nodig om zich uit te leven en tot rust te komen. Met dit project creëren we die natuurlijke omgeving, zoals we eerder deden in GBS De Pimpernel.

Deze actie kadert binnen ORIZ (Open Ruimte in Zemst). Met dit plan wil de gemeente haar open ruimte opwaarderen en uitbreiden. Meer info: www.zemst.be/ORIZ.

Gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2024 13.30 uur