Aanleg veilige fietsoversteek op Molenheidebaan: Burggraaf G. Terlindenlaan in augustus afgesloten voor verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat vanaf maandag 8 augustus aan de slag op het kruispunt van de Molenheidebaan (N267) met de Burggraaf Georges Terlindenlaan in Zemst. Het drukke kruispunt wordt veiliger gemaakt voor overstekende fietsers.

Er wordt een extra middeneiland aangelegd, zodat je als fietser beter zichtbaar bent voor automobilisten. Bovendien kan je op die manier de oversteek in twee bewegingen maken. De fietspaden aan het kruispunt worden heraangelegd in opvallende rode beton. Gemeente Zemst grijpt de kans om er tegelijk de rijbaan van de Burggraaf G. Terlindenlaan te vernieuwen. Op die manier vermijden we dat de straat twee keer moet afgesloten worden voor wegenwerken.

Omleiding

De aannemer start volgens de huidige planning op maandag 8 augustus. Als het weer meezit en er geen onvoorziene technische problemen opduiken, zijn de werken afgerond voor de start van het nieuwe schooljaar. Het kruispunt zal tijdens de volledige duur van de werken afgesloten zijn voor het verkeer. Omrijden kan via de Leuvensesteenweg. Fietsers hebben tijdens de werken wel altijd doorgang. Voor de bus kijk je op de website van De Lijn voor actuele informatie. Het autoverkeer op de Molenheidebaan zelf blijft altijd mogelijk in beide richtingen.

Vanaf de tweede week van de werken (rond 16 augustus) komen er tijdelijke verkeerslichten aan de werken, zodat auto’s beurtelings voorbij de werf kunnen rijden. Buiten de werkuren is er geen hinder op de Molenheidebaan. 

Alle actuele informatie kan je vinden op de website van AWV.

Gepubliceerd op dinsdag 2 augustus 2022 11.35 uur