Aangepaste verkeerscirculatie in Eppegem-centrum

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de beheerder van de Vlaamse gewestwegen, is maandag gestart met werken op de Brusselsesteenweg in het centrum van Eppegem.

Er worden fietspaden breder gemaakt en er komen opstelstroken voor fietsers in de zijstraten. Zo kunnen fietsers veilig voor de auto’s wachten om over te steken. Verder worden beide bushaltes ‘Eppegem Dorp’ opnieuw aangelegd. Ze krijgen een verhoogd perron, zodat je er comfortabeler op de bus kan stappen.

De gemeente grijpt die werkzaamheden aan om begin juni de verkeerscirculatie in het centrum aan te passen. De Schranslaan en Martelarenplein worden eenrichtingsstraten: je kunt er enkel nog richting de Brusselsesteenweg rijden. In de Stijn Streuvelslaan en de tegenoverliggende Cardijnstraat rijdt het verkeer voortaan weg van de Brusselsesteenweg. Fietsers kunnen in deze straten in de twee richtingen blijven rijden.

Om de hinder voor het verkeer te beperken, voert AWV de werken uit in verschillende fases. Actuele informatie vind je op deze website.

Vragen over de werken van AWV? Stel ze via www.meldpuntwegen.be of het telefoonnummer 016 66 57 50.

Gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2021 12.25 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.